Újdonságok

Bernát Viktor

Sokszor tapasztalom, hogy a magyar emberek nincsenek tisztában a konyha, illetve bútorkultúrával. Ez múlhat rajtunk bútortervezőkön/gyártókon is, nem csak az érdeklődőn. Pedig fontosnak látom a kor haladtával, a konyhabúrok fejlesztését, hogy minél komfortosabban éljük meg napjainkat a családdal modern konyhánkban.

Elrendezés, színek, mozgástechnológia, világítás, anyagfelhasználás amik most gyorsan eszembe jutottak.

1. FOGANTYÚ MENTES KONYHÁK

Hogy nyitunk, ha nincs fogantyú a konyhabútoron? Vagy érintésre nyílik, vagy rejtett fogantyú a megoldás. Érintés nyitás a mostani világunkban már megoldott mechanikusan, vagy elektromosan. Mechanikus megoldás Blum Tip-on rendszer. Elekromos megoldás, Blum servo drive. Ez nem jelenti azt, hogy minden nyitásra a tip-on renszer alkalmas! Ajtófront súlya befolyásolja azt, mit kell alkalmaznunk egyedi bútor gyártásnál.

2. FONTOSAK A FELSŐ ELEMEK?

Rengeteg új ház/lakás tervein egy légteret alkot a konyha és a nappali. Ez az amerikai konyha stílusa. Elsőre meglehetősen furán hangzik, hogy nincsenek felső elemek, de ha nyitott szemekkel járunk kiállításokon, weboldalon feltűnhet amit sokszor magyarázok. Magas álló elemek, amik beleillenek a nappali hangulatába, előtte egy szigettel, ami asztalként is funkcionálhat tervtől függően. Álló elemekben kapnak helyet a háztartási készülékek és a belső rendezők is. A szigeten főzőlap, mosogatás, elszívás. Fontos kihangsúlyozni az elszívást, mivel a nappalival egy légtérről beszélünk!

A dolgozó felületünk sem veszik kárba, hisz rengeteg helyünk marad még egy ilyen méretű szigeten!

Fontos, hogy a konyhabútor tervei alapján készüljenek el a villany, illetve a vízkiállások, már csak azért is, mert szokásostól eltérő helyre kell kiállnunk a vízzel!

3. BOROSPOHÁR TÁROLÓ

Évek óta egyre népszerűbbek a rozé borok! Talán ennek köszönhetően is mára már az ügyfeleim közel nyolcvan százaléka érdeklődik a borhűtők, a boros üvegek és a borospohár tárolása iránt. Egy igazán szép, igényes és elegáns pohártartót terveztem, majd fejlesztettem ki. És mivel asztalosok vagyunk egyértelműen csak is fából készülhet! Az amerikai diófa rajzolata, mintázata számomra a legszebb és legelegánsabb.

Törekedtem arra, hogy a fa minél nagyobb felületen látszódjon, és csak a szokásos felületkezelést használjuk a műhelyben, a natúr természetes olajat.

A borospohár tároló, átlátható és praktikus megoldást nyújt! A diófa gyönyörű rajzolatai, sötét színe, tökéletesen illeszkedik minden modern és minimalista konyhabútorba!

BV KONYHÁK saját gyártású terméke! Összhangba hozható a belső Tandembox tárolók frontjaival, evőeszköztartókkal, illetve a más általunk készített termékkel!

4. SOFT DRAWER

Koppanás és csúszásmentes fiókok! Egy komfortos fiók minőségi keményfából, melynek a bélése egy lágy filc anyag. A fa bevonata bio olaj, a fiók fékezett Blum tandemcsúszókkal ellátott. A filc bevonat, puha és kellemes légkört biztosít.

Opcionálisan led világítással, nyitás szenzorral.

Egyedi BV KONYHÁK termék!