Fogantyú technikák

Bernát Viktor

SCHÜCO FOGANTYÚ TECHNIKA

Egy fogantyú megoldás, mellyel új fejezet kezdődik a kevésbé látszódó fogantyúk területén. Az hiszem, mint gyártó és tervező nyugodtan mondhatom, hogy a legkényelmesebb, legidőtállóbb és legesztétikusabb megoldás született.

Németországban olyannyira elterjedt, hogy lassan azt veszem észre, nem is nagyon használnak mást, modern konyhabútor gyártás során. Na de mitől is olyan különleges és miert csak ennek szerelésében jártas cégre bízzuk ezt a megoldást.

A fogantyú, valójában nem a frontokon helyezkedik el, hanem a vázszerkezetbe van beleépítve. Ezt egy marás eljárással tudjuk pontos helyre illeszteni és formáját elérni. Három részre tagolódik az alsó elemek felső (L alak), az alsó elemek középső (C alak) és álló elemek köztes (C alak) profiljára.

Az álló elemek megoldása, hogy az oldalak vissza vannak vágva, így be tud illeszkedni a profil a helyére. Egy távtartót is fontos hozzá gyártani, ezzel tartjuk meg a hézagot. Minden profil méretre szabása egyedi! A végzáró minden esetben szükséges!


ANYAGÁBA MART, REJTETT FOGANTYÚ

Egy szintén praktikus, kevésbé látszatos megoldás, ha anyagába marunk a frontnak. Fontos kihangsúlyozni, hogy csak MDF, vagy tömörfa frontoknál opcionális!

Fotónkon egy MDF festett front élmarása, mely kevésbé kényelmes. Előnye, hogy nem alakulnak ki "hézagok" a konyhán, így egyöntetűbb! Hátrányai közé sorolható a kopás és karcok esélye. Hölgy olvasók számára fontos kiemelnem, hogy a műkörmöt viselőknek igen csak nehézkes és kényelmetlen használat! Ha konyhán vannak felső elemek, fordított verziót kell alkalmaznunk!