Munkalapok

Bernát Viktor

Munkafelület fontosságai, karcmentes felület, hőállóság, kopásállóság, nedvességtűrés, kosztűrés, amik azonnal eszembe jutnak. És nem utolsó soron a design. Mert ugye nem mindegy a színe és a vastagsága sem. Érdemes az előnyőket / hátrányokat mérlegre tenni!

A DEKORITOS MUNKALAP

MASSZÍV, MAGAS KOPÁSÁLLÓSÁGÚ TARTÓS LAMINÁTUM, POSZTFORMÁTUMÚ.

Dekoritos munkalap egyik előnye, hogy a legkedvezőbb árú termék. Sokszor hozom fel ügyfeleimnek, stabilnak tapasztalom a felületét, még a hőállósága is 80 fokig tűrő, de ugye ez nem azt jelenti, hogy a sütőből azonnal a munkalapra kerülhet a forró tepsi. A színe szintén barátságosak és a mai kornak megfelelőek.

A legnagyobb hátrányának az élzárását tapasztalom. Ha a gyári élzárót használtuk a munkalap végein, megesett párszor, hogy az évek során elvált, vagy könnyen megsérült. Ha már itt tartunk, ha teljes hosszban zárjuk az élét, mert ritka kéréseknek előfordulnak ugye, mégnagyobb kockázatnak van kitéve a munkalap. Képzeljük csak el a mosogatógép nyitása közben mennyi pára távozik a gépből. Az a pára, könnyen tönkreteszi az élzárást, még ha egy igen erős alumíniummal zárjuk is. Egyszerűen megdagad a munkalap az élanyag alatt. Lenyílik...

Felhozom hátránynak a munkalap fordulópontját is. Mivel, vagy alumínium fordítót használunk, vagy összemarjuk sablonnal. Az alumínium fordító a legstabilabb, de nem igazán tetszetős. Az összemarásnál szintén könnyen megdagadhat a munkalapunk. Nem hiába említettem az elején a zárását!

A dekoritos munkalaphoz tartozik egy vízzáró is, ami megakadályozza, hogy a víz a falburkolat mentén utat találjon. Ez a vízzáró sem a leszebb, illetve igen könnyen el is koszolódik.


DEKTON MUNKALAP

EGY ULTRA KOMPAKT FELÜLET, MELYET LEGÚJABBAN GYÁRTOTT ÜVEG, PORCELÁN, VALAMINT MAGAS MINŐSÉGŰ KVARC MUNKAFELÜLETEKHEZ FELHASZNÁLT NYERSANYAGOK KIFINOMULT KEVERÉKÉBŐL ÁLLÍTOTTAK ÖSSZE.

A dekton munkalap inkább előnyökkel rendelkezik, mint hátrányokkal.

Karc tűrő, strapabíró felület, nedvesség tűrő, hőálló, a sarokban nem kell használnunk illesztést, időt álló, szép megjelenés. Ez mind előny, ami a dekton javára írható! Színminta igen tág, választhatunk világostól a sötétig. Felületei igen különbözőek, teljesen sík, illetve érdes felülettel.

Természetesen magasabb áron beszerezhető, de jóval minőségibb terméket kapunk érte cserébe.

Fontos megemlítenem, hogy ez a munkanap külön felmérést igényel! Ha egy konyhabútor elkészül, csak utána tudunk alapos felmérést végezni, annak érdekében, hogy tökéletes legyen a végeredmény! Semmi esetben sem szabad előle legyártatni a Dektont! Ennek ez a menete!