Terveim

Bernát Viktor

Minimal festett konyha tervei részletesen átbeszélt végeredménye.

Figyeltem az anyagvastagságokra, a frontok súlyára, a megvilágításra, a nyílásokra, a háztartási gépek beépítési méreteire, úgy gondolom minden tüzetesen meg lett tervezve. A sütő block-ot körülölelő ajtók nyitása még abban a fázisban vannak, hogy kényelmesen lehet nyitni. A belső tartalma belső PEKA kihúzható tálca és belső BLUM Tandembox (dió furnéros frontokkal) kombinációja. A szépsége a gép block-nak, hogy kiugrik a konyha frontjainak síkjából 9 centivel. Emellett helyezkednek el az ablak előtt, a MIELE teppannyaki sütő, a BORA BASIC BIS főzőlap elszívóval és a MIELE wok főzőlap, ebben a sorrendben. Az alatta lévő fiókok megtervezésénél figyelemben vettem a helyigényét a Borának és a wok főzőlapnak is. A fiók részletezők, amerikai dió furnéros anyagból készülnek majd. A mosogatógép, majd a vizesblokk már a sarokban.

Tökéletesen kihasznált sarkak! A vizesblokk alatt, hulladék gyűjtő Blum Antaroban, a fordulóban pedig már MAGIC CORNER van. Így a MAGIC CORNER fölött van a mosogató csepegtetője. A mosogatást mindenképp az ablakos oldalra szerettem volna, hogy ne a nagy felületű munkalapba rondítson bele. És így nagyobb a dolgozó felület is. Tovább haladva a fiókos tárolók, a felső elemek alatt, mind Blum Antarók valamelyik belső fiók, dió frontokkal, valamelyik normál szabad pakoláshoz. Ezek fölött a felső elemek korpuszai feketék (szigettel megegyezőek) a frontok rajta alumínium keretes üveges ajtók. Az egyik elemben üvegpolc, a másikban diófa borospohártartó végig. A felső elemek aljában integrálva lesznek a led világítások. Tovább haladva az alsó elemeken, sarokban ismét MAGIC CORNER. Fölötte a sarokban függőleges nyitás Blum Aventos HL vasalattal.

Fölötte lévő szekrény simán oldalra nyíló, belső kihúzható polcokkal.

Álló elemek rendezői szintén Blum Antaro belső fiókok dió furnéros frontokkal. A középső álló korpuszban egy Kessebohmer konténer vasalt antracit színben foglal helyet. Ezek fölött lévő elemek nyíló ajtók, polcokkal. A legszélén egy beépített hűtővel.

Sziget részletei a következők. Sziget vázszerkezet fekete, hogy igazodjon a frontokhoz. A frontok színei RAL 7021. Belső frontok között Schüco fogantyú technológia (fogantyú mentes). Az egyik felső fiókban evőeszköztartó, kisebb evőeszközök számára, dió furnéros anyagból. A külső fiókok szintén fogantyú mentesek, de Blum Tandemcsúszok Tip-on verziójával vannak szerelve. A külső frontok EXRA VÉKONYAK 11mm vastagságban. A fiókok oldalain fekete lacobellüveg berakás van, hogy szintén vékony megjelenést biztosítson. A szigetbe belecsatlakozik egy asztal a vendégek/családtagok számára Amerikai Dió tömörfa lábszerkezettel, festett MDF fedlappal, ami szintén RAL 7021. Az asztal alatt egy ízléses bortároló. :) A konyhabútoron hosszas tanakodás után nem Dektonra esett a választás, így Egger U999-et fogunk használni. A 100% minimal konyhabútor teljesen fogantyú mentes a Schüco technologiának köszönhetően.