Terveim

Bernát Viktor

További fotók a kész konyháról


BV KONYHÁK (modell M-FS) testreszabott végeredmény

Letisztult felületek és egyszerű formájú elemek, melyek áthidalják a konyhai munka területét, ez a fő jellemzője a FRAME SYSTEM modellnek!

A frontok, festett MDF antracit színben, selyem felülettel. A munkalap Egger dekorit, 38 mm vastagsággal.

Ügyfeleim már egy pár meglévő elképzeléssel kerestek fel engem, ezt az elképzelést igazítottam a felhasználók számára. A konyhabútorra, rálátás nyílik a nappaliból, így nagyon fontosnak tartottam, hogy igazodjon a nappalihoz és a körülötte lévő milliöhöz.

Az étkezőasztal adott volt. Ügyfelem egyik kérése az volt, hogy az általuk vásárolt asztal, feltétlen szeretnék használatba venni. Azonnal azon gondolkoztam, hol tud visszaköszönni a fa minta, de csak egy finom, nem rivalkodó árnyalata. És mivel egy nagy hűtő volt a megrendelőm igénye a meglévő asztal mellett, egy olyan részt kellett megterveznem ami alkalmazkodik az M-FS modellhez (lineális, sík konyha) úgy hogy egy picit azért elszeparálva, hogy megmaradjon a modell jellege. Így alakult ki egy olyan fal a konyha baloldalán, ahol egy dekorációs bordázott/csíkozott fal kapott helyet a fa mintás csíkokkal és egy elburkolt syde by side hűtő.

Ami még az elrendezést illeti és szintén a modell egyik fő jellemzője, a sziget. A sziget teljes összhangban van, a kőzethátfalnak köszönhetően. Egy nagy mintás szép márványminta, ami uralkodó a konyhabútoron.

Ezen a modern konyhabútoron, szokásomhoz híven balról haladva syde by side hűtő, fölötte két felnyíló rekesszel (Blum Aventos HK, tip-on) vasalattal. A hűtő melletti falon, a csíkozott faldekoráció, ami jól tölti a teret!

A M-FS modell bal álló elemében belső fiókok (Blum Antaro) foglalnak helyet, amerikai dió furnéros frontokkal. Állóelem jobb oldalán, egy Kessebohmer Dispenza kihúzhatós vasalatot alkalmaztam, további konyhai kelléket tárolására.

Jut eszembe, a bal oldalsó nagy álló elem oldalról nyitható, annak érdekében, hogy a háztartási gépeket könnyedén eltegyük szemelől. Egyszerűen oldalra kell tolni és bedugva is maradhat, mivel oda kértem áramforrást a villanyszerelőktől.

Ahogy az már megszokott tőlem, a mosogató alá igazítottam a hulladékgyűjtőt egy 600 as elembe, ami kihúzható. A vizesblock jobb oldalán egy 600 as mosogatógép kapott helyet. Ennek vonalán haladva, a főzőlap alatt, egységet nem megtörve, egy telifrontos kihúzhatós elem van, amiben belső fiókok vannak. Ennek a 600 korpusznak a jobb oldalán egy GLASSBOX kihúzható rendszerrel.

A jobb álló elemben kaptak helyet a háztartásigépek, (sütő, mikro) ügyelve a magasságokra, ügyfeleim igényeihez igazodva.

A sziget, csak fiókokat rejt fekete színbe, természetesen a BV konyhák rendezőivel felszerelve. Nemesfából készült evőeszköztatóval és ergonómikus fadobozokkal.

Szeretném felhívni a figyelmet ennél a modellnél, hogy a gipszkarton keret, ami a konyhát körül öleli, nagyon pontosan készítendő elő, annak érdekében, hogy igazodjon a konyhabútorhoz!