Terveim

Bernát Viktor

További fotók a kész konyháról


BV KONYHÁK (modell M-FS) testreszabott végeredmény

Amerikai dió furnérozott olajozott felületű frontok, fekete festett tölgy és kőzet munkalap. Világítás pont amennyi kell, pont ott, ahol kell.

Olyan ügyfelek kerestek meg a konyhájuk megtervezésével, akik minden konyhában használatos tárgyaikat, kisegítő eszközeiket pontosan tudják hol tárolják, ismerik a család mindennapi rutinját és élhetően használják konyhájukat. Ebben a házban, teljes központi szerepet tölt be a konya!

Megszokott és bevett már, hogy baltól jobbra haladva részletezem a konyhabútor tervet.

Minden reggel egy finom kávéval indul a családtagoknál, így fontos volt számukra, hogy legyen a kávézós kis része a bútornak. Nem a kávéfőző beépítésére koncentráltam, hanem arra, hogy kényelmesen használható legyen ez a szegmens és sorrendben átláthatóak legyenek a kapszulák, amik napi használatban vannak. A felső elemek bal oldalán egy nyitott szekrénnyel indítunk, ami pont akkora méretű, mint a kapszulák. Anyaga egy finom fekete tölgy furnéros, aminek az erezetei pont annyira láthatóak, amennyire kell. Alatta van a szabadonálló kávéfőző, azalatt pedig egy GLASSBOX kihúzós vasalat, ami helyt ad a kávézás közbeni hulladéktárolónak.

Továbbá a felső elemek jobb irányban, egy 600mm széles korpusz, kihúzható borospohár tárolóval, ami amerikai dió és annak furnéros anyaga, olajozott felülettel. Nyitása Blum Aventos HL mechanikus vasalattal működik.

Itt ki kell hogy emeljem, az üvegezett frontok finomságát. A keret megmunkálását, annak döntött csapozását. Egy igazán elegáns megjelenést tükröz.

Tovább haladva felső elemeken, 1100mm széles long drink pohárak számára, szintén Blum Aventos HL nyitással.

Felső elemek alatt, borhűtő, annak jobb oldalán Kessebohmer Lemans Anracit vasalat, sarokszekrény megoldásnak.

Ezen a bal oldalon kap szerepet a a tömör tölgyfából készült, faldekorálás ami egyben a táblagéptartó és egy törlőkendő tároló is. Világításról egy beépített, beintegrált led világítás gondoskodik.

A mosogatás fázisát az ablakos oldalra pozicionáltam, annak érdekében, hogy kellő mennyiségű fény érje a mosogatást. Ilyenkor egyértelmű, hogy a mosogatógép közvetlen közelében van. Amire ilyenkor mindig figyelek, hogy a hulladékgyűjtő is a mosogató alatt legyen. Ha megoldható, szelektálva.

A konyhabútor jobb oldala kapta a legnagyobb hangsúlyt, már csak azért is mert itt főzünk, itt dolgozzuk elő az ételeink elkészítéséhez.

Ez az oldal az, ahol egyszerre kell használhatónak és szépnek / elegánsnak is lennie.

Enne a modellnek az egyik fő jellemzője, az üvegezett felső szekrények egy különleges fekete tölgyfa keretben. A sötétített üvegek roppant elegáns hangulatot tükröznek, főleg, ha a belső világítás is szerepet kap. Ám nem csak az üvegezett frontoktól nyilvánul meg a szépsége. A szekrény hátfala egy fekete furnérozott lemez, amin gyönyörűen látszódnak a fa erezetei.

Ezen az oldalon, balról haladva alsó elemek egyike (sarok) a szintén jól bevált Kessebohmer Lemans Antracit színben. Jobb oldalán két fiókos 250mm szélességben. A főzőlap alatti fiókos, 900mm széles, benne 3 fiókkal. A felső fiók rejti a belső evőeszközös fiókot, mindkettőben amerikai diófából készült evőeszköztartóval. A 900 as és a nagy álló elem közötti 1000 es szekrény, felső fiókja szintén belső fiókos. Nagyobb kanalak, nagy szűrők rendezésére alkalmas amerikai diófából készült betét gondoskodik az átláthatóságról. Az alsó fiókban ergonómikus fadobozokkal, szintén nemesfából.

A jobb szélső álló elemben kapott helyet a legalsó nyíló szekrényben a tepsi táróló rész. Mindez közvetlen a sütő alatt, hogy kellemes elérhető távolságban legyen. A sütő fölött, természetesen mikró. A legfelső elem, a szakácskönyveknek ad helyet.